Меню
Slider Image

НАЙ-НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ:   0% ЛИХВА ПРИ ФИНАНСОВ ЛИЗИНГ ЗА JCB БАГЕР-ТОВАРАЧИ

Slider Image

НАЙ-НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ:   КОМБИНИРАН БАГЕР-ТОВАРАЧ JCB 3CX COMPACT НА ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА

Slider Image

НАЙ-НОВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ:   КОМБИНИРАН БАГЕР-ТОВАРАЧ JCB 3CX COMPACT НА ПРОМОЦИОНАЛНА ЦЕНА

Всички категории

JCB представи новата X серия верижни багери

JCB представи новата X серия верижни багери

JCB създаде нов 220X верижен багер, който представи във Великобритания. Първите модели от новата Х серия JCB машини са създадени за глобалния строителен пазар. През четиригодишен период на разработка JCB използва програма за интензивно изпитване на компоненти и продукти, за да постигне повишено ниво на качество на строителството и надеждност за клиентите.

Характеристики на новата машина:

  • 15% по-голям обем на кабина, с интегрирана ROPS конструкция и с редуцирани нива на шум
  • 200 мм по-широка работна площадка за обслужване на машината
  • Монтаж на главната стрела в центъра, за повишена точност на копаене и издръжливост
  • Интуитивна, ергономична кабина с лесен за употреба интерфейс от оператора
  • Подсилена странична врата, за по-голяма здравина и по-голяма защита

Завеждащият отдела по иновации и растеж на JCB Тим Бърнхоуп, заяви:

“С новото поколение 220X, JCB се изкачи на още по-високо ниво на планиране и производство на машини, което ще бъде от полза на всички наши клиенти в областта.

Всеки детайл на тези багери е разработен и усъвършенстван, за да осигури максимална издръжливост и надеждност при работа. И още, улеснихме оператора и обслужващия техник, като намалихме времето на престой и увеличихме рентабилността. Приветстваме новото поколение багери на JCB 220X, което ще осигури многогодишно, доверено обслужване на клиентите ни в целия свят.”

Оператор и кабина

Фокусът е изцяло върху комфорта на оператора, кабината е с изцяло нова конструкция, която се използва в цялата X серия. Тя е със 100 мм по-дълга и е точно 1000 мм широка, с 15% по-голяма от кабината на предходните машини. В нея е интегрирана ROPS рамка, а в структурата и има плосък стъклопакет. Най-впечатляващото в 220X е достигнатото ниско ниво на шум - 68dB (A) в кабината на оператора, което е намалено от 73dB (A) при предишното поколение багери.

Чистачките са монтирани в долната лява страна на предното стъкло, за да се постигне максимална видимост. Трите варианта на изцяло новата седалка са разработени с доставчика Grammer. Те осигуряват максимален комфорт, като подгряването на седалката и вентилацията са сред възможните опции. Серво лостовете са монтирани отстрани на седалката и се движат с оператора, докато кабината сега се поставя на четири нови опори, за да се подобри изолацията.

Подът на кабината е гладък и лесен за почистване, дори гумените стелки са с нов дизайн, който допринася за това.  JCB също така разработи допълнителен моточасовник, който може да се види от нивото на земята извън кабината.

Вниманието към детайла, може да се забележи и вътре, в изпълнението на контролерите и ергономичното им разположение, създадено със 100% фокус към оператора.  От дясната страна на оператора е разположено изцяло новото табло за управление, събрало в себе си всички контролери. 7 инчовият монитор, с регулируем наклон, е снабден с интуитивни менюта и функционалности. За улеснение, работата на монитора се осъществява чрез ротационни контролери, вдъхновени от дизайна на най-високия клас автомобили.

Тестовете показват, че операторът извършва по-бързо операциите, благодарение на комбинирането на предимствата на екрана и командното табло, което има бутон за всяка функция, която се използва редовно. Педалите, подпорите на краката и лостовете за проследяване също са преработени, за да осигурят повишен комфорт. Машините могат да бъдат конструирани фабрично за направляване на изкопните работи с GPS, наклонен ротатор и автоматично гресиране, при необходимост.

Устойчива конструкция

Новите багери, в класа на 20 до 25-тонните  машини, целенасочено са с нова визия, която се използва за цялата серия и която ги прави по-здрави. Проектирани и създадени, за да работят ефикасно и изгодно, с невероятна издръжливост и надеждност, багерите са с ново горно шаси, което сега е с 200 мм по-широко от това на предшестващите го машини и е с ширина от 2.7 метра.

Допълнителното пространство позволява на дизайнерите на машината да преместят стрелата така, че нейната ос да съвпадне с оста и на въртене. Това намалява натоварването на опорно въртящия кръг и допринася за повишената точност при копаене. Това позволява и използването на по-големи кофи, без те да се удрят във веригите.

Отдясно на конструкцията на машината е монтиран парапетът, за да се предотвратят повреди. Перилата са закрепени с болтове, за да могат лесно да бъдат заменени при нужда. Капаците за достъп до двигателя са изработени от пресована двойна стомана, с подобрени дръжки и заварена рамка за допълнителна здравина.

Всички резервоари са монтирани в каросерията, за да се намали допълнително рискът от повреда, а дори и противотежестта е проектирана да предотврати удари. Багерите имат голяма кутия за инструменти, която се достъпва лесно. Кутията е с интегрирана помпа за зареждане с гориво, с филтър, а резервоарът AdBlue е поставен под отделен капак, за да се предотврати комбинирано замърсяване и да се улесни напълването.

От лявата страна на машината се намира панел със специално профилиран вход за входящия въздух към двигателя, като по този начин се намаляват външните нива на шума. Голямата охладителна система със стандартни широки радиатори, стандартно, идва с подвижен решетъчен екран, който може да се почисти. Над акумулатора е оформено място за съхранение, а в обслужващата врата зад кабината, багерите разполагат с IP69 нова влагозащитена електрическа кутия, в която са поставени предпазителите на машината и управляващите микропревключватели. Зад вратата на кабината има достъп, от наземно ниво, до филтъра на системата за отопление и вентилация. Машините могат да се доставят с допълнителни светодиодни светлини в сервизните отделения.

Повишена ефективност

През последното десетилетие голяма част от производителите поставиха разработката на двигателя в центъра на вниманието на инженерите, което позволи на екипа да разшири обхвата на двигателите Tire 4 Final за новите модели. Компанията продължава да разчита на доказаното качество на хидравлични помпи Kawasaki и разпределителите Kayaba, за новия модел са използвани по-големи по диаметър управляващи и хидравлични клапани за намаляване на хидравличните загуби. Диаметърът на главния хидравличен тръбопровод, към и от главния хидравличен разпределител, е по-голям - 25 мм, което подобрява потока на хидравлично масло без да е необходимо увеличаване скоростта на хидравличното масло. Задвижването на хидравличното масло в тръбопроводите с по-голям диаметър, води до по-малко износване и по-дълъг жизнен цикъл на тръбопровода.

Въпреки че стрелата остава непроменена, JCB предлага опция и на плаваща стрела с две функции, за да се улесни грейдирането и да се намали натоварването при работа. Хидроцилиндърът на кофата се оборудва опционално с клапан против спукване на HBCV хидравличните съединения. Тръбопроводите и смазочните точки на стрелочния рукояд се групират заедно, за да се намали времето за обслужване.

Изследвания и разработка

JCB проектира и разработи новите 20 – 25 тонни машини с високо качество и издръжливост. Компанията проучи и сравни всички водещи конкуренти и събира повече от 1000 изисквания от клиенти по целия свят. Екипът прекара четири години в усъвършенстване на багерите, за да ги направи лесни за работа и лесни за обслужване.

Багерите се проектират и произвеждат във виртуална среда. Те са преминали интензивни тестове за издръжливост на всички елементи, като всяка от операциите на отваряне и затваряне на вратите е извършена повече от 10 000 пъти, за да бъде оценена стабилността. Използвани са електронни тестови платформи, за да се тества всеки електрически компонент. За първи път JCB е постави целия 20-тонен багер на автомобилна вибрационна платформа.

Багерите от серията се отличават и с най-висококачествените техники на боядисване, в допълнение дизайнерите са елиминирали острите ръбове в стоманената конструкция. Горещият тест, който всички машини преминават в края на производствената линия, е със завишени критерии, за да гарантира качеството на машините. Променена е и цялостната организация по проектиране и производство, като новата серия се асемблира на основната поточна линия с 42% предварително сглобени възли и агрегати. Това позволява допълнителни качествени проверки и проверки на надеждността, без да се забавя производствената линия.

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Новини

Новини

JCB представи новата X серия верижни багери

JCB създаде нов 220X верижен багер.

Първите модели от новата Х серия JCB машини са създадени за глобалния строителен пазар. През четиригодишен период на разработка JCB използва програма за интензивно изпитване на компоненти и п Първите модели от новата Х серия JCB машини са създадени за глобалния строителен пазар. През четиригодишен период на разработка JCB използва програма за интензивно изпитване на компоненти и п 2018-05-15T10:32:00-04:00 JCB представи новата X серия верижни багери

JCB създаде нов 220X верижен багер, който представи във Великобритания. Първите модели от новата Х серия JCB машини са създадени за глобалния строителен пазар. През четиригодишен период на разработка JCB използва програма за интензивно изпитване на компоненти и продукти, за да постигне повишено ниво на качество на строителството и надеждност за клиентите.

Характеристики на новата машина:

  • 15% по-голям обем на кабина, с интегрирана ROPS конструкция и с редуцирани нива на шум
  • 200 мм по-широка работна площадка за обслужване на машината
  • Монтаж на главната стрела в центъра, за повишена точност на копаене и издръжливост
  • Интуитивна, ергономична кабина с лесен за употреба интерфейс от оператора
  • Подсилена странична врата, за по-голяма здравина и по-голяма защита

Завеждащият отдела по иновации и растеж на JCB Тим Бърнхоуп, заяви:

“С новото поколение 220X, JCB се изкачи на още по-високо ниво на планиране и производство на машини, което ще бъде от полза на всички наши клиенти в областта.

Всеки детайл на тези багери е разработен и усъвършенстван, за да осигури максимална издръжливост и надеждност при работа. И още, улеснихме оператора и обслужващия техник, като намалихме времето на престой и увеличихме рентабилността. Приветстваме новото поколение багери на JCB 220X, което ще осигури многогодишно, доверено обслужване на клиентите ни в целия свят.”

Оператор и кабина

Фокусът е изцяло върху комфорта на оператора, кабината е с изцяло нова конструкция, която се използва в цялата X серия. Тя е със 100 мм по-дълга и е точно 1000 мм широка, с 15% по-голяма от кабината на предходните машини. В нея е интегрирана ROPS рамка, а в структурата и има плосък стъклопакет. Най-впечатляващото в 220X е достигнатото ниско ниво на шум - 68dB (A) в кабината на оператора, което е намалено от 73dB (A) при предишното поколение багери.

Чистачките са монтирани в долната лява страна на предното стъкло, за да се постигне максимална видимост. Трите варианта на изцяло новата седалка са разработени с доставчика Grammer. Те осигуряват максимален комфорт, като подгряването на седалката и вентилацията са сред възможните опции. Серво лостовете са монтирани отстрани на седалката и се движат с оператора, докато кабината сега се поставя на четири нови опори, за да се подобри изолацията.

Подът на кабината е гладък и лесен за почистване, дори гумените стелки са с нов дизайн, който допринася за това.  JCB също така разработи допълнителен моточасовник, който може да се види от нивото на земята извън кабината.

Вниманието към детайла, може да се забележи и вътре, в изпълнението на контролерите и ергономичното им разположение, създадено със 100% фокус към оператора.  От дясната страна на оператора е разположено изцяло новото табло за управление, събрало в себе си всички контролери. 7 инчовият монитор, с регулируем наклон, е снабден с интуитивни менюта и функционалности. За улеснение, работата на монитора се осъществява чрез ротационни контролери, вдъхновени от дизайна на най-високия клас автомобили.

Тестовете показват, че операторът извършва по-бързо операциите, благодарение на комбинирането на предимствата на екрана и командното табло, което има бутон за всяка функция, която се използва редовно. Педалите, подпорите на краката и лостовете за проследяване също са преработени, за да осигурят повишен комфорт. Машините могат да бъдат конструирани фабрично за направляване на изкопните работи с GPS, наклонен ротатор и автоматично гресиране, при необходимост.

Устойчива конструкция

Новите багери, в класа на 20 до 25-тонните  машини, целенасочено са с нова визия, която се използва за цялата серия и която ги прави по-здрави. Проектирани и създадени, за да работят ефикасно и изгодно, с невероятна издръжливост и надеждност, багерите са с ново горно шаси, което сега е с 200 мм по-широко от това на предшестващите го машини и е с ширина от 2.7 метра.

Допълнителното пространство позволява на дизайнерите на машината да преместят стрелата така, че нейната ос да съвпадне с оста и на въртене. Това намалява натоварването на опорно въртящия кръг и допринася за повишената точност при копаене. Това позволява и използването на по-големи кофи, без те да се удрят във веригите.

Отдясно на конструкцията на машината е монтиран парапетът, за да се предотвратят повреди. Перилата са закрепени с болтове, за да могат лесно да бъдат заменени при нужда. Капаците за достъп до двигателя са изработени от пресована двойна стомана, с подобрени дръжки и заварена рамка за допълнителна здравина.

Всички резервоари са монтирани в каросерията, за да се намали допълнително рискът от повреда, а дори и противотежестта е проектирана да предотврати удари. Багерите имат голяма кутия за инструменти, която се достъпва лесно. Кутията е с интегрирана помпа за зареждане с гориво, с филтър, а резервоарът AdBlue е поставен под отделен капак, за да се предотврати комбинирано замърсяване и да се улесни напълването.

От лявата страна на машината се намира панел със специално профилиран вход за входящия въздух към двигателя, като по този начин се намаляват външните нива на шума. Голямата охладителна система със стандартни широки радиатори, стандартно, идва с подвижен решетъчен екран, който може да се почисти. Над акумулатора е оформено място за съхранение, а в обслужващата врата зад кабината, багерите разполагат с IP69 нова влагозащитена електрическа кутия, в която са поставени предпазителите на машината и управляващите микропревключватели. Зад вратата на кабината има достъп, от наземно ниво, до филтъра на системата за отопление и вентилация. Машините могат да се доставят с допълнителни светодиодни светлини в сервизните отделения.

Повишена ефективност

През последното десетилетие голяма част от производителите поставиха разработката на двигателя в центъра на вниманието на инженерите, което позволи на екипа да разшири обхвата на двигателите Tire 4 Final за новите модели. Компанията продължава да разчита на доказаното качество на хидравлични помпи Kawasaki и разпределителите Kayaba, за новия модел са използвани по-големи по диаметър управляващи и хидравлични клапани за намаляване на хидравличните загуби. Диаметърът на главния хидравличен тръбопровод, към и от главния хидравличен разпределител, е по-голям - 25 мм, което подобрява потока на хидравлично масло без да е необходимо увеличаване скоростта на хидравличното масло. Задвижването на хидравличното масло в тръбопроводите с по-голям диаметър, води до по-малко износване и по-дълъг жизнен цикъл на тръбопровода.

Въпреки че стрелата остава непроменена, JCB предлага опция и на плаваща стрела с две функции, за да се улесни грейдирането и да се намали натоварването при работа. Хидроцилиндърът на кофата се оборудва опционално с клапан против спукване на HBCV хидравличните съединения. Тръбопроводите и смазочните точки на стрелочния рукояд се групират заедно, за да се намали времето за обслужване.

Изследвания и разработка

JCB проектира и разработи новите 20 – 25 тонни машини с високо качество и издръжливост. Компанията проучи и сравни всички водещи конкуренти и събира повече от 1000 изисквания от клиенти по целия свят. Екипът прекара четири години в усъвършенстване на багерите, за да ги направи лесни за работа и лесни за обслужване.

Багерите се проектират и произвеждат във виртуална среда. Те са преминали интензивни тестове за издръжливост на всички елементи, като всяка от операциите на отваряне и затваряне на вратите е извършена повече от 10 000 пъти, за да бъде оценена стабилността. Използвани са електронни тестови платформи, за да се тества всеки електрически компонент. За първи път JCB е постави целия 20-тонен багер на автомобилна вибрационна платформа.

Багерите от серията се отличават и с най-висококачествените техники на боядисване, в допълнение дизайнерите са елиминирали острите ръбове в стоманената конструкция. Горещият тест, който всички машини преминават в края на производствената линия, е със завишени критерии, за да гарантира качеството на машините. Променена е и цялостната организация по проектиране и производство, като новата серия се асемблира на основната поточна линия с 42% предварително сглобени възли и агрегати. Това позволява допълнителни качествени проверки и проверки на надеждността, без да се забавя производствената линия.

, , , , , , ,
Сравнение на продукти
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Нашият онлайн магазин използва така наречените „Бисквитки“ Научете повече за нашата политика за поверителност и нашата политика за Бисквитки